Skip to main content

Lieve & Kim, Martijn & Josephine

By 4 september 2020reviews

Het scheelt echt veel of een begeleider van een crèche zelf een ouder is of niet. Dat voelen kinderen, dat voelt veilig. Verder leert ze om te gaan met diverse soorten typen mensen, en iedere ouder brengt zijn eigen unieke talenten met zich mee.

Samen zijn wij de Villa – Draaiouder Kim aan het woord

Mijn dochter Lieve gaat twee dagen per week naar de crèche en ik draai een ochtenddienst per week. Voordat we Lieve kregen had ik een eigen bedrijf in Workplace consultancy. Sinds Lieve er is heb ik besloten thuis te zijn totdat ze naar school gaat. Mijn vriend Martijn is eigenaar van een biscuitfabriek en is erg druk, dus ik heb besloten thuis te zijn voor onze dochters. 

Lieve zat voorheen bij een reguliere kinderopvang. Ik zag dat hele dagen voor Lieve te veel waren. Ik ging op zoek naar opvang met halve dagen en de Villa bood dit aan. Toen ik zag dat de Villa een ouderparticipatie crèche is maakte mij dit meteen nieuwsgierig. 

Voor Lieve is de villa een heel fijne en warme opvang. Het scheelt echt veel of een begeleider van een crèche zelf een ouder is of niet. Dat voelen kinderen, dat voelt veilig. Verder leert ze om te gaan met diverse soorten typen mensen, en iedere ouder brengt zijn eigen unieke talenten met zich mee. Dit is erg leuk voor de kids, iedere ouder verzint weer een andere leuke creatieve activiteit bijvoorbeeld. Verder brengt het voor Lieve veel vriendjes en vriendinnetjes, een soort familie, ze kent tevens de ouders van haar vriendjes en vriendinnetjes. Daarnaast leert ze snel omdat er oudere en jongere kinderen zijn, ze leren van elkaar. 

Ik heb 9 maanden in het bestuur gezeten van de Villa, op dit moment probeer ik overal mijn steentje bij te dragen aan nog meer plezier en welzijn voor de kids. De Villa heeft voor Lieve veel gebracht, maar ook voor mij als ouder.  Voor mij heeft de Villa een sociaal netwerk gebracht van ouders. Bij de reguliere crèche zag ik nooit een ouder, nu hebben we een soort tweede familie voor Lieve, dat voelt fijn, ook voor mij. 

Close Menu