Skip to main content

Yara, Saar, Marloes & Damiaan

By 4 september 2020reviews

De Villa is voor onze meiden (Yara is nu 3 jaar en Saar 2 jaar) en mijzelf een tweede thuis geworden. Altijd als ik er binnenwandel, ben ik blij om onderdeel te zijn van dit mooie concept.

Samen zijn wij de Villa – Draaiouder Marloes aan het woord

Begin 2017 verhuisden we met onze dochter Yara (destijds 4 maanden) naar Utrecht. Utrecht was nieuw voor mij en ook het moederschap. Ik voelde me best alleen in die tijd en miste mensen om mij heen, ook om te sparren over opvoed vraagstukken. We hoorden van de Villa en waren direct verkocht. Het leek de perfecte manier om andere ouders te leren kennen én opvoed-ervaringen met hen te delen.

Dat de Villa een meerwaarde zou hebben op zoveel meer vlakken, had ik destijds niet kunnen bedenken. De Villa is voor onze meiden (Yara is nu 3 jaar en Saar 2 jaar) en mijzelf een tweede thuis geworden. Altijd als ik er binnenwandel, ben ik blij om onderdeel te zijn van dit mooie concept.

Allereerst is het heel interessant om te zien hoe je kind omgaat met andere kindjes, zich verhoudt tot regels en structuur, (wel of niet 🙂 luistert naar andere (draai)ouders ofwel.. zichzelf ontwikkelt en zich door fases heen worstelt in een soort mini samenleving. Tegelijk is het net zo interessant om te zien hoe andere kindjes dit doen. Kinderen leren van elkaar. Omdat wij hier zo bij betrokken zijn, zien we op welke manier ze dat doen en wij -als ouders- leren daar weer heel veel van.

We voeren dagelijks gesprekjes met onze meiden over het wel en wee van de Villa aan de keukentafel. Wij kennen de kinderen en de draaiouders, dus kunnen inspelen op wat er is gebeurd die dag. Hoeveel mooie en grappige gespreksonderwerpen levert dat op.

Maar het gaat verder dan de keukentafel. Er ontstaan vriendschappen tussen kinderen én ook tussen ouders. We zien andere kindjes en hun ouders regelmatig in het weekend of we helpen elkaar in situaties als dat nodig is. Welke ouders van kinderen van deze leeftijd kunnen dit nu zeggen?

Hiernaast vind ik het persoonlijk heel boeiend om een concept als dit met andere ouders te dragen. We doen het echt met elkaar. Dat kan niet zonder een gedeelde loyaliteit, inzet, betrokkenheid, flexibiliteit en vertrouwen.

 

Samen zijn wij de Villa. Ieder kindje en ieder ouder mag er zijn, ieder draagt op een eigen unieke manier bij. Met als één gedeeld centraal uitgangspunt: het welzijn van onze kindjes.

 

Natuurlijk is het draaien de ene keer intensiever dan de andere keer, maar dit weegt voor mij niet op tegen al het moois de Villa mij dagelijks brengt. Heel blij dat de Villa op ons pad is gekomen!

 

Close Menu