Skip to main content

Jesseke, Milja & Alex

By 4 september 2020reviews

Na een paar maanden bij De Villa hebben we echt vrienden gemaakt met de andere ouders. Met één gezin in het specifiek doen we regelmatig dingen met z'n allen, maar ook spreken we regelmatig met andere ouders af zonder kinderen.

Samen zijn wij de Villa – Draaiouder Milja aan het woord

Wij zijn Alex, Milja en Jesseke. We zijn een Nederlands-Engels gezin en wonen sinds een jaar in Utrecht. Onze dochter Jesseke is 3 jaar oud en gaat vier dagen per week naar de Villa.  We werken allebei fulltime op de universiteit. Milja doet een PhD in de sociologie van emoties en Alex doet onderzoek op de Universiteit van Utrecht in biologie. Eerst draaide alleen Alex de diensten maar nu hij ook fulltime werkt neemt Milja een dag ouderschapsverlof  op en verdelen we het samen.  

Nadat we van Engeland naar Utrecht verhuisden ging Jesseke eerst naar een regulier kinderdagverblijf.  Jesseke aardde maar niet en vond vooral het drukke buitenspelen daar erg vervelend. Wat we ook deden, het werd niet beter en toen we onze dochter een keer huilend maar niet getroost zagen besloten we meteen iets anders te zoeken. We zochten een emotioneel veilige en kleinschalige opvang voor Jesseke We hadden ons voor alle OPC’s in Utrecht aangemeld, maar toen we als eerste bij De Villa kwamen voor een rondleiding en wij het zelf én Jesseke ook ontzettend gezellig daar vonden hebben we ons meteen ingeschreven. We maakten ons eerst zorgen dat de vele volwassenen die ze zou tegenkomen haar verlegen zouden maken, maar het tegenovergestelde was waar. Vanaf dag één voelde ze zich thuis. Wij verwonderden ons over het feit dat ze meteen met vrolijke verhalen thuis kwam over Mama Marloes of Papa Gertjan en dat ze elke dag vroeg of ze weer “mocht” gaan. Ze heeft ontzettend hechte vriendschappen gemaakt met andere kinderen die we ook vaak in het weekend zien. Daarnaast is ze ook heel zelfstandig geworden. Ze heeft bijvoorbeeld dankzij de vrijheid en rust op het grote plein heel snel leren fietsen (nu zonder zijwieltjes!)

 Naast het fijne gevoel dat onze dochter op een warme, fijne plek kan opgroeien is De Villa voor onszelf ook heel leuk. Naast familie kenden we weinig mensen in Nederland en Utrecht. Na een paar maanden bij De Villa hebben we echt vrienden gemaakt met de andere ouders. Met één gezin in het specifiek doen we regelmatig dingen met z’n allen, maar ook spreken we regelmatig met andere ouders af zonder kinderen. 

Verder zijn we actief in een aantal commissies, zoals de speelgoed- en feestcommissie, je doet dus wel meer moeite dan bij een regulier kinderdagverblijf, maar het is het voor ons driedubbel waard.  

Close Menu