De Villa is het hele jaar open
en de brengdagen zijn flexibel.

Wij volgen de richtlijnen van de GG&GD en
zijn een officieel erkende crèche. Al 45 jaar!

Openingstijden
Ochtendopvang van 08.30 – 13.00 uur
Dagopvang van 08.15 – 17.45 uur

Wij zijn vijf dagen per week geopend, in overleg ook tijdens vakantieperiodes.


Brengen en halen
Je kan je kindje tussen 8:15 en 9:15 brengen, In overleg mogen tijden ook afwijken maar om de rust in de groepen te bewaken houden we deze tijden zo veel mogelijk aan. Het haal moment spreek je ‘s ochtends af als het afwijkt en anders na 16 uur. We nemen altijd even de tijd om de dag van je kindje door te spreken en byzonderheden te bespreken.

Voor alle opvang mogelijkheden binnen de Villa is kinderopvangtoeslag mogelijk. Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen hiervan.

Halve dagopvang

€ 188,- / per maand vanaf 2020
  • 5 ochtenden brengen
  • 1 ochtend meedraaien

Dit zijn de kosten voor de halve dagopvang in de ochtendgroep.
Dit betekent dat je, je kindje 5 ochtenden per week kan brengen waarbij je zelf 1 ochtend meedraait  en aanwezig bent op de groep.

Hele dagopvang

€ 375,- / per maand vanaf 2020
  • 4 dagen brengen
  • 1 dag meedraaien
  • of 2 dagdelen meedraaien

Dit is het maandelijkse totaalbedrag voor een voltijd opvang. U kunt uw kind dan 4 dagen brengen en draait zelf de 5de dag, of 2 losse dagdelen, zelf op de groep. Ook dan is uw eigen kind uiteraard welkom.

Tweedaagse

€ 188,- / per maand vanaf 2020
  • 2 vaste dagen per week brengen
  • 1  dagdeel zelf meedraaien

Dit is het maandbedrag voor tweedaagse opvang.
U brengt uw kindje 2 vaste dagen per week en draait zelf op een door jou gekozen dagdeel mee op de groep. Je kan je kindje uiteraard dan ook zelf meenemen.

BSO

€ 53,- / per maand per dag dat je, je kind brengt.

Een kind kan maximaal 4 middagen per week gebracht worden
Als je je kind 1 middag per week brengt betaal je €53,50 per maand. Afhankelijk van hoe vaak je je kind(eren) brengt moet je diensten draaien. Dit mag je met 1 of beide ouders doen. Open op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag. In de vakanties en studiedagen dagopvang mogelijk in overleg

De BSO biedt buitenschoolse opvang aan kinderen van 4 tot 12 jaar.

Verzorgd door vaders en moeders, conform alle eisen van veiligheid, hygiëne en kwaliteit.

BSO Groep
De BSO groep opereert zelfstandig naast de crèche groepen en heeft zijn eigen ingang. Wij bieden elk kwartaal een leuk aanbod aan workshops en activiteiten waar ze zich voor kunnen inschrijven (niet verplicht). De groep bestaat uit maximaal 12 kinderen. Voor meer informatie mail naar : bso@crechedevilla.nl

• Studiedagen en alle vakanties in samenspraak
• Eigen keuze in leuke kinderworkshops en activiteiten
• Meerdere dagen geopend van 14.00 tot 18.00 uur.

Als je kindje zelfstandig kan lopen mag je starten op de villa.

Dit is gemiddeld zo tussen de 12 en 14 maanden oud maar er zijn altijd een hoop laat of vroegbloeiers deze zijn uiteraard welkom!. Als nieuwe draaiouder moet je vóór je eerste draaibeurt een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen. Ook vragen we je binnen drie maanden het certificaat ‘EHBO voor Kinderen’ te halen en ieder jaar mee te doen met de verplichte herhalingscursus. Ieder jaar zijn er vier zogenaamde professionaliseringsavonden, waarvan je er drie moet bijwonen.

Commissies
Ook verwachten we dat je meehelpt met het reilen en zeilen van de Villa, door in een commissie plaats te nemen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de PR-, feest-, speelgoed-, plein-, of klus commissie. Een aantal keer per jaar word je ingeroosterd voor een ‘grote schoonmaak’ en voor het verschonen van alle bedjes.

Tenslotte
Wij verlangen van nieuwe draaiouders dat zij voldoende beheersing van de Nederlandse taal hebben.

De Villa heeft twee kindergroepen + 1 BSO groep
We hebben groepen tot maximaal elf kinderen, opvang door twee ouders
Wij zijn open van 8:15 tot 17:45, het hele jaar door en biedt zeer flexibele opvang, dus ideaal voor freelancers en ZZP-ers!
Voldoet aan de eisen van brandweer en GG&GD en wordt regelmatig gecontroleerd

Veiligheid en hygiëne zijn belangrijk voor ons. Daarnaast worden we vaak gecontroleerd door de GG&GD

Algemene hygiëne
Er is veel aandacht voor het schoonmaken van de groepsruimtes en de gemeenschappelijke ruimtes. Een professioneel schoonmaakbedrijf maakt dagelijks de groepsruimten schoon. Tussendoor doen we zelf de sanitaire ruimtes nog eens extra. Er is een rooster met schoonmaak klussen die door de draaiouders worden gedaan.

Brandveiligheid
De crèche voldoet aan de brandveiligheidseisen zoals die zijn gesteld in de verordening op de kinderopvang. Er is ook een ontruimingsplan, zodat draaiouders weten wat zij moeten doen in geval van een noodsituatie.

Eerste hulp
In de centrale gang is een uitgebreide EHBO-kast, en in iedere crècheruimte staat een EHBO-kist. Het is heel belangrijk dat ouders weten hoe ze moeten handelen in geval van ziekte of ongeval. Daarom zijn alle ouders verplicht de basiscursus Kinder-EHBO te volgen. Ieder jaar verzorgt en bekostigt De Villa een herhalingscursus.

Rookvrije kinderopvang
Onze kinderopvang is rookvrij. Dat betekent dat niemand rookt in ons gebouw en op ons terrein. We doen dit omdat we het goede voorbeeld aan kinderen willen geven. Behalve gezond, is rookvrij spelen ook veilig spelen. Uit onderzoek blijkt dat als kinderen anderen zien roken zij later zelf sneller beginnen met roken. Wij vinden een rookvrije en gezonde omgeving voor iedereen belangrijk.

.

OPC's landelijk

Respect voor autonomie

60%

Sensitieve responsiviteit

70%

Structuur en grenzen stellen

65%

Praten en uitleggen

48%

Ontwikkeling stimuleren

45%

Grafiek is afkomstig uit een artikel van de De Correspondent
over kinderopvang door ouders.

Lees het hele artikel
Professioneel landelijk

Respect voor autonomie

50%

Sensitieve responsiviteit

60%

Structuur en grenzen stellen

60%

Praten en uitleggen

35%

Ontwikkeling stimuleren

32%

Huur een ruimte bij de Villa

Zoekt u ruimte voor een (kinder-) feestje, koorrepetitie of vergadering? U kunt een ruimte (ca 50m2 per ruimte) van de Villa huren voor een bedrag per ruimte. Daarnaast kan additioneel de achtertuin worden bijgeboekt. In de beschikbare ruimtes zijn tafels, stoelen en een keukentje aanwezig.

Zie de flyer voor de beschikbaarheid & prijsstelling.

De tijden van verhuur zijn doordeweeks van 18.00-23.59 en in de weekenden hele dagen.

# Korting:

Indien alle drie de ruimtes worden gehuurd bedraagt de huurprijs €125,-. Indien de drie ruimtes plus de tuin worden gehuurd bedraagt de huurprijs €150,-. Indien de wens is om de ruimtes regelmatig te huren maken we graag een betere prijs!

Verhuur ruimtes KDO de Villa