Skip to main content

De Villa is het hele jaar open
en de brengdagen zijn flexibel.

De Villa is een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen. Wij zijn een officieel erkende crèche en volgen natuurlijk de richtlijnen van de GGD. Al meer dan 50 jaar.

Groepen en tijden
Bij de Villa vind je opvang voor alle werkdagen van de week, in overleg ook tijdens vakantieperiodes. De Villa biedt opvang aan in twee verschillende groepen:
– Ochtendopvang van 08.30 – 13.00 uur
– Dagopvang van 08.15 – 17.45 uur

Brengen en halen
Je kan je kindje tussen 8:15 en 9:30 brengen, In overleg mogen tijden ook afwijken maar om de rust in de groepen te bewaken houden we deze tijden zo veel mogelijk aan. Het haal moment spreek je ‘s ochtends af als het afwijkt en anders na 16.30 uur. We nemen altijd even de tijd om de dag van je kindje door te spreken en bijzonderheden te bespreken.

Dagindeling
Een gemiddelde dag op de Villa ziet er voor onze kinderen en draaiouders als volgt uit:
08.15 Start van de ochtend, rustige ochtend activiteit om op te starten
09.45 Ochtend gymnastiek
10.00 Eten & drinken, fruit
10.30 Buitenspelen
12.00 Lunchen
12.30 Wisseling van de wacht; middag-draaiers krijgen overdracht van de ochtend-draaiers
13.00 Kinderen gaan slapen, of doen een rustige activiteit
15.00 Eten & drinken, groenten
16.00 Bewegingsspelletje en daarna buitenspelen
17.45 Alle kinderen zijn opgehaald en de avond kan beginnen!

Kwaliteit en veiligheid zijn belangrijk voor onze kinderen én voor ons als draaiouders.

Officiële erkend, positieve inspecties
Onze Kinderopvang Door Ouders moet net als reguliere crèches voldoen aan alle wettelijke regels. De Villa heeft een pedagogisch beleidsplan, een veiligheidsplan, een 58 pagina handboek, en alle draaiouders hebben een geldig VOG en er zijn regelmatig professionaliseringsavonden om ons als ouders en draaiers verder te ontwikkelen. Onze kinderopvang bestaat al bijna 50 jaar en de jaarlijkse inspectierapporten van de GGD zijn altijd positief. Met name de persoonlijke aandacht voor de kinderen, hechte sfeer op de groep en omgeving van de opvang worden hoog gewaardeerd.

Schoon
Er is veel aandacht voor opgeruimde en schone gemeenschappelijke ruimtes. Een professioneel schoonmaakbedrijf maakt dagelijks schoon. Tussendoor doen we zelf de sanitaire ruimtes nog eens extra. Er is een rooster met schoonmaak klussen die door de draaiouders worden gedaan.

Rookvrij

Onze kinderopvang is rookvrij. Dat betekent dat niemand rookt in ons gebouw en op ons terrein. We doen dit omdat we het goede voorbeeld aan kinderen willen geven. Behalve gezond, is rookvrij spelen ook veilig spelen. Uit onderzoek blijkt dat als kinderen anderen zien roken zij later zelf sneller beginnen met roken. Wij vinden een rookvrije en gezonde omgeving voor iedereen belangrijk.

Veilig
De crèche voldoet aan de brandveiligheidseisen zoals die zijn gesteld in de verordening op de kinderopvang. Er is ook een ontruimingsplan, zodat draaiouders weten wat zij moeten doen in geval van een noodsituatie. In de centrale gang is een uitgebreide EHBO-kast, en in iedere crècheruimte staat een EHBO-kist. Het is heel belangrijk dat ouders weten hoe ze moeten handelen in geval van ziekte of ongeval. Daarom zijn alle ouders verplicht de basiscursus Kinder-EHBO te volgen. Ieder jaar verzorgt en bekostigt De Villa een herhalingscursus.

Tot slot: betrokkendheid is positief voor je kind
De directe betrokkenheid bij je kind maakt dat je goed zicht hebt op de ontwikkeling van je kind te midden van de andere kinderen. Je ervaart van dichtbij hoe je kind zich – in een andere omgeving dan thuis – gedraagt. Ook de kinderen ervaren de aanwezigheid van een ouder als zeer prettig. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ze sterkere sociale kwaliteiten ontwikkelen. Vooral jonge kinderen hechten beter als zij samen met de ouder op de crèche zijn. 

Kinderopvang door Ouders betekent dat we samen De Villa tot een geweldige plek maken

Starten
Zodra je kindje zelfstandig kan lopen (meestal tussen 12-14 maanden) kun je beginnen met brengen. Bij de Villa verwachten we dat minimaal 1 ouder gaat ‘draaien’ op de groep. Vóór je eerste draaibeurt moet je een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen. Ook vragen we je binnen 3 maanden het certificaat ‘EHBO voor Kinderen’ te halen en ieder jaar mee te doen met de verplichte herhalingscursus. Ieder jaar zijn er 4 zogenaamde professionaliseringsavonden (bijv. over de Gordonmethode) waarvan je er 2 moet bijwonen. 

Draaien
We verwachten dat een of allebei de ouders ‘draaien’ op de groep. De groep wordt begeleid door 2 ouders en maximaal 10 kindjes. Tijdens een ‘indraai periode’ helpen we je om een goede draai-ouder te worden. Je mentor is er voor je om je te helpen met vragen, wie-doet-wat, het dagschema en zorgt zo voor een goede landing van jou en je kindje bij De Villa.

Commissies
Naast draaien verwachten we dat jij/jullie meehelpen met het reilen en zeilen van de Villa, door in een Commissie plaats te nemen. Vaak doet de niet-draaiouder een commissie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de PR-, feest-, speelgoed-, plein-, of borrel Commissie. Daarnaast houden we gezamenlijk open dagen, evenementen en 2x per jaar een verplichte Algemene Ledenvergadering.

De Villa heeft twee kindergroepen
We hebben groepen tot maximaal elf kinderen, opvang door twee ouders
Wij zijn open van 8:15 tot 17:45, het hele jaar door en biedt zeer flexibele opvang, dus ideaal voor freelancers en ZZP-ers!
Voldoet aan de eisen van brandweer en GG&GD en wordt regelmatig gecontroleerd
Close Menu