Skip to main content

Giorgia & Clio

By 29 augustus 2019reviews

Iedere ochtend als Clio wakker wordt vraagt ze of vandaag een ‘crèche-dag’ is. En in het weekend moppert ze dan altijd een half uur als blijkt dat ze niet gaat.

Samen zijn wij de Villa – Draaiouder Giorgia aan het woord

Ik ben docent Italiaans en werk met name ’s avonds en mijn man werkt bij een NGO als program manager. Ik was op zoek naar een ochtendplek, wat je bij reguliere opvang bijna niet kan vinden. En ik wilde ook een zorgzame en flexibele opvang waar ik niet in de ochtend geacht wordt om meteen te vertrekken. Het is namelijk fijn om op het moeilijke “08:30-moment” nog even een boekje te kunnen voorlezen, koffie te drinken en dan rustig te vertrekken zonder dat ik weg wordt gekeken.

Ik breng mijn dochter Clio (3) 5 ochtenden per week naar de Villa. Benjamino (9) en Anna (6) zijn ook naar de Villa geweest voordat ze naar school gingen. Een keer per week draai ik een ochtend, soms draai ik solo als er minder dan zes kinderen zijn, anders draai ik samen, wat mijn voorkeur heeft. Daarnaast regel ik de verjaardagcadeautjes voor de kinderen van mijn groep en organiseer ik ook de belangrijkste feesten (SintMaarten, Sinterklaas, Pasen, enz.) zodat de kinderen plezier hebben bij de tradities. Mijn man helpt soms met de klussen

Iedere ochtend als Clio wakker wordt vraagt ze of vandaag een ‘crèche-dag’ is. En in het weekend moppert ze dan altijd een half uur als blijkt dat ze niet gaat. Ze voelt zich veilig en is heel blij bij de Villa. Het is een tweede thuis geworden voor ons. Hier heb ik ook een paar van mijn dierbaarste vrienden leren kennen! Je merkt ook dat het makkelijk is om ’s middags met vriendjes van de crèche af te spreken. Want we kennen elkaar allemaal goed, net als bij nichtjes en neefjes. Ik geloof dat dit alleen kan bij kinderopvang als dit.

Nu dat ze 3 jaar is, vraagt ze af en toe of zij in de middag kan afspreken met een vriendje van de crèche. Nou, het is zo makkelijk om ja te zeggen want ik ken haar vriendjes heel goed, hun ouders, waar zij wonen, en vice versa. Het is zoals zij bij een nichtje of een neefje gaat spelen. Dit kan je alleen bij zo’n kinderopvang geloof ik!

Close Menu