Skip to main content

Sabine, Diederik & Ties, Feia, Thije

By 29 augustus 2019reviews

Op de Villa is veel vrijheid voor kinderen. Ze leren veel omdat ze veel mogen. Kinderen kunnen bijna allemaal al heel jong fietsen bijvoorbeeld. Ze leren goed omgaan met veel verschillende mensen en het is mooi te zien hoe vanzelfsprekend ze de ouders aanvaarden.

Samen zijn wij de Villa – Draaiouder Sabine aan het woord

Wij woonden heel dichtbij de Villa en zijn een keer gaan kijken. Onze oudste zoon zat toen op de reguliere opvang en wij werden meteen gegrepen door de warme en persoonlijke sfeer op de Villa. Het voelde zo anders dan waar hij zat. We zijn toen begonnen met het hele proces van indraaien en wennen. Het is vanaf het begin af aan goed bevallen en inmiddels dus 5,5 jaar verder.

Ties (6) en Feia (4) gaan een middag naar de BSO en Thije (2) gaan twee ochtenden naar de crèche.  Wij draaien allebei wat neerkomt op 1 ochtend per week op de crèche, en twee middagen per maand bij de BSO. Het is prima te combineren met ons werk als psycholoog en zelfstandig architect.

Toen Ties klein was, was het fijn in contact te komen met veel ouders die ook kleine kinderen opvoeden. Zo kun je veel leren over de verschillende fases en methodes om hiermee om te gaan. Het laat je op andere manieren kijken naar je kind en naar je gedrag. Je kan ook beter zien: wat is het karakter van je kind, en wat zijn leeftijdspecifieke fases.

Hiernaast is de Villa erg leerzaam op andere vlakken. Als bestuurslid, roostermaker en assistentpennigmeester hebben wij wekelijks neventaken, die we versnipperd door de week uitvoeren. Als bestuurslid zit je ineens bij de gemeente aan tafel om over de huur te onderhandelen of in de tweede kamer om over een wetwijziging te praten. Ook hebben we een heleboel leuke mensen leren kennen. Met sommige blijf je meer collega’s, met andere word je vrienden.

Op de Villa is veel vrijheid voor kinderen. Ze leren veel omdat ze veel mogen. Kinderen kunnen bijna allemaal al heel jong fietsen bijvoorbeeld. Ze leren goed omgaan met veel verschillende mensen en het is mooi te zien hoe vanzelfsprekend ze de ouders aanvaarden. Er ontstaan veel vriendschappen bii de kinderen en het is enorm leuk te zien dat mijn kinderen van 4 en 6 nog steeds vriendjes hebben van de crèche. Bij de Villa draaien ook vaders op de groepen, en omdat zij op een andere manier met kinderen omgaan kan dit een enorme meerwaarde zijn.

Close Menu