Skip to main content

Anne & Alfie

By 29 augustus 2019september 8th, 2019reviews

Onze familie woont in Duitsland en Engeland, dus oma’s en tantes zijn altijd ver weg, maar bij de Villa ervaren we dat familiegevoel. Ik zie de Villa als onze familie.

Samen zijn wij de Villa – Draaiouder Anne aan het woord

Ik zocht een creche met kleine groepen en het idee van participeren stond mij wel aan.  Voordat we naar Utrecht verhuisden voor het werk van mijn man woonden we in Zweden, daar kreeg ik meer dan een jaar zwangerschapsverlof toen mijn oudste zoon geboren werd.  We waren het dus gewend om echt betrokken te zijn in de opvoeding van de kinderen in de eerste cruciale jaren. Daarom vond ik het prettig om in Nederland een creche te vinden waar je meemaakt hoe je kind opgroeit en sprak een ouderparticipatie-creche mij heel erg aan. En ook het geringe bedrag dat we hier betalen was een argument om voor de Villa te kiezen.

Ik breng Alfie 5 ochtenden en ik draai een halve dag per week. Alfie wende heel snel aan het aantal gezichten waar hij mee te maken heeft door de verschillende ouders die op de groep staan. Omdat ik ook betrokken ben is het allemaal heel huiselijk en makkelijk voor kinderen om een hechte relatie met elkaar en de ouders aan te gaan. De grote kinderen zijn zorgzaam voor de kleintjes, en alle ouders zetten hun eigen skills in. Ik ben dramadocent en houd van creatieve diengen doen met de kinderen.  Alfie vindt het grote speelplein achter de Villa helemaal geweldig. En ik vind dit ook een grote pre. Iedereen leert hier al heel jong fietsen en het is een heerlijk plek om rond te hangen bij mooi weer.,

Ik ben dramadocent en vind het erg leuk om mijn creativiteit in te zetten bij het draaien. Naast  de halve dag draaien per week vergaderen iedere zes weken. Dat is eigenlijk heel leuk want daar bespreken we echt de ontwikkeling van elk kind. En hebben we het over de protocollen. In die zin is het allemaal heel professioneel en is het heel veilig en schoon.

De Villa, Anne
Close Menu